joi, 9 mai 2013

Treasures of Thailand - Part 2


Surat Thani- Koh Phangan


Marele efort il depui incepand din secunda in care bagajele
 sunt in masina, familia imbratisata si poarta inchisa.

Si-i dai !!!

Iasi-Bucuresti by car- 5 ore
Bucuresti-Doha by plane- 7 ore
escala Doha- 9 ore
Doha-Bangkok by plane- 6 ore
Bangkok by taxi car- 1 ora si 30 minute
Bangkok-Surat Thani by plane 1 ora
Surat Thani Airport-Sourathani Port by buss- 1 ora
Surat Thani- Koh Phangan (Thong Sala) by boat- 7 ore
Thong Sala-Haad Rin by taxi car- 30 min
Total-38 ore cu crampe si amorteli, cu foame si somn...






Chiar daca e 1 aprilie, chiar daca acasa se pacaleau treburile,  la bordul navei din imagine, urma sa ne caram bagajele, gandurile si unul pe altul, vreme de 7 ore.
Entuziasmul  si bucuria unei astfel de calatorii aveau sa fie usor tulburate de unele varietati de gandaci ce-si faceau drum din cabina inferioara (spatiu folosit pentru transportul alimentelor de pe continent pe insule), lucru mai putin deranjant pentru mine, pe motiv ca nu poti sa nu-i suporti, din moment ce, cu o seara inainte, o pereche de astfel de vietuitoare, se aflau, bine prajiti si condimentati, la mine in farfurie.

O da !
Cum sa nu te bucuri atunci cand resimti, din nou, ca pe insula, viata e diferita? Totul incepe cu taximetristii, care nu fac diferenta dintre om, troler sau cartofi, iar numarul de locuri este nelimitat.

Si cat de dificil e sa tii rotile pe drum, atunci cand ai jungla-nprejur, oceanul pe mana stanga si un 'stol' de maimute luate cu actiune in traversarea strazii.






Si stai
Si te duci
Si te intorci
Si-ti dai seama ,
Ca nu te-ai miscat deloc.


Placerea unei plimbari pe stradutele din intregul tinut thailandez, este simtitor accentuata de prezenta 'Caselor Spiritelor' intalnite aproape in fata fiecarei cladiri. Impresionat la culme si 'in plop fiind', iti accepti lipsa de cultura generala in sensul asta si te apuci de intrebat in stanga si-n dreapta despre ce este vorba. Engleza si mainile thailandezului, te fac sa intelegi ca acolo locuiesc spiritele mortilor din casa cu pricina. Si da, in fiecare zi se schimba paharul cu apa, se aduc ofrande cu flori, se aprind betisoare parfumate si, uneori, chiar se pune o farufrie cu mancare.

Motivul pentru care ai toate sansele sa te intorci acasa cu trusa de prim ajutor montata pe tine.
Cutitul care taie pe ambele parti.
Oceanul in dreapta, hotelul in stanga...si-ti taie respiratia.




Aici se rupe firul , iar filmul se schimba ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu